< Terug naar overzicht

Sint-Blasius erkend als centrum voor geheugenrevalidatie

Op 1 september 2011 ging in het algemeen ziekenhuis Sint-Blasius in Dendermonde een programma voor geheugenrevalidatie van start. De geheugenkliniek werd formeel erkend door het RIZIV als centrum voor geheugenrevalidatie. Er zijn nu elf geheugenklinieken in ons land.

De geheugenrevalidatie heeft als voornaamste doelstelling patiënten met beginnende dementie toe te laten zo lang mogelijk thuis of bij een naaste thuis te leven, met de hoogste graad van zelfredzaamheid en met het beste levenscomfort voor henzelf en hun omgeving. De focus ligt op revalidatie van de cliënt en ondersteuning van de mantelzorger. Dit gebeurt door een team van psychologen, ergotherapeuten, sociaal verpleegkundigen, een neuroloog en een geriater.

De revalidatie van een patiënt loopt over maximum twaalf maanden en omvat onder meer een oefenprogramma voor stabilisatie van het geheugen; informeren, adviseren en ondersteunen van de patiënt en van de naasten; thuisbezoek met advies over aanpassingen van de thuisomgeving; inoefenen van dagelijkse activiteiten en vaardigheden; ondersteuning rond latere zorgplanning en levenseinde.

Info: www.azsintblasius.be

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen