< Terug naar overzicht

Sint-Maria Ziekenhuis Halle wint Effie Award 2011

De wervings- en 'employer branding'-campagne van het Regionaal Ziekenhuis Sint-Maria Halle kreeg een bronzen Effie Award 2011. Deze prijs bekroont de bewezen effectiviteit van reclamecommunicatie.

De ziekenhuiscampagne 'Uit liefde voor de mensen' werd bekroond als case op het vlak van HR-communicatie en employer branding in de categorie 'gedragsverandering'. De doelstelling van de campagne was de rekrutering van verpleegkundigen, en dit door het ziekenhuis te positioneren als aantrekkelijke werkgever. Extern werd onder andere de kleinschalige dimensie van de instelling uitgespeeld als troef; intern werd de beroepsfierheid aangewakkerd onder de verpleegkundigen zodat ze een positieve boodschap uitdragen naar hun directe omgeving.

De doelstelling van de campagne werd gerealiseerd: 49 verpleegkundigen tekenden hun contract vóór eind 2010, met een wervingsreserve van 7 interessante kandidaten. Diverse campagnemiddelen werden ingezet: advertenties in de klassieke vacaturemedia, radiospots, een huis-aan-huis brief in Halle en omstreken (13 aanwervingen), een mailingactie member-gets-member naar de personeelsleden met een gratis citytrip als incentive (14 aanwervingen), leaflets en een stand op studentenjobbeurzen (14 aanwervingen), een brief naar ex-medewerkers die minder dan één jaar geleden het ziekenhuis verlieten (2 aanwervingen) en een mailboodschap naar 934 verpleegkundigen op het LinkedIn-netwerk.

Er waren ook 6 spontane aanwervingen zonder bronvermelding. De opvallende aanpak van de 'persoonlijke' rekrutering veroorzaakte een PR-effect en de campagne trok de aandacht van de media.

De vzw Effie Award Belgium wordt beheerd door drie partners: de Unie der Belgische Adverteerders, de Stichting Marketing en de Association of Communication Companies. Effie beloont creatieve reclame die de doelstellingen heeft bereikt of overtroffen, en waarvan dus bewezen werd dat deze werkt.

Bron: Nicole Vanderlinden, HR-directeur Regionaal Ziekenhuis Sint-Maria Halle; www.effiebelgium.org

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen