< Terug naar overzicht

Social profit benut innovatief potentieel personeel

STV Innovatie & Arbeid, de studiedienst van de SERV, heeft een nieuwe studie klaar over het competentiegericht personeelsmanagement in de Vlaamse ondernemingen. De social profit scoort goed op het gebied van innovatieve vormen van arbeidsorganisatie en personeelsbeleid gericht op ontwikkeling en benutting van competenties.

De studiedienst van de SERV selecteerde dertien criteria om te bepalen of een onderneming al dan niet competentiegericht werkt. Bijvoorbeeld: de organisatie biedt opleiding voor minstens de helft van de personeelsleden, functioneringsgesprekken voor minstens de helft van de werknemers en minstens de helft van de medewerkers heeft verantwoordelijkheid over de eigen werkmethode.
Onderwijs, overheid en social profit scoren steeds beter, in tegenstelling tot de andere sectoren. In 2001 overtuigde slechts 57,5 procent van de organisaties in social profit en publieke diensten op zeven of meer van de dertien criteria, terwijl deze sectoren in 2007 al 71 procent behaalden.
In de industrie, diensten en bouw stelt STV een duidelijke daling vast. Onderwijs, overheid en social profit scoren vooral goed op opleiding, werkoverleg en personeel als bron van innovatie. Deze sectoren scoren in vergelijking iets minder goed op polyvalent takenpakket voor de werknemers.
De bevraging leert ons ook dat meer en meer ziekenhuizen, overheidsinstellingen en social-profitorganisaties hun formaliteiten en informatieaanvragen elektronisch behandelen. Gemiddeld gebeurde in 2007 al 40 procent van het papierwerk elektronisch, terwijl dit in 2001 nog maar 24 procent was.

Bron: Verso

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen