< Terug naar overzicht

Social profit vergrijst

De gemiddelde leeftijd van de werknemers in de social profit ligt met 40,2 jaar iets hoger dan het algemene Vlaamse gemiddelde van 39,4. De transportsector, de overheid en de banksector spannen de kroon met een gemiddelde leeftijd rond 42 jaar. Begrafenisondernemers zijn met hun 53,3 jaren gemiddeld het oudst.

Het team van het Steunpunt Werk en Sociale Economie heeft de RSZ-cijfers van juni 2008 bewerkt. Ze hebben betrekking op alle relevante paritaire comités voor de social profit en nemen ook het vrije onderwijsnet mee. Naast leeftijd belichten de cijfers ook andere evoluties zoals loonklasse, statuut en deeltijdse tewerkstelling.
Zo werkt 40 procent van de 46 tot 55-jarigen deeltijds en heeft 30 procent van de werknemers in de social profit het statuut van arbeider. Vooral in de beschutte en sociale werkplaatsen en in de diensten voor gezins- en bejaardenhulp werken er veel arbeiders.
Iets meer dan een derde van de werknemers verdient meer dan 124 euro per dag. Een vierde verdient tussen de 100 en 124 euro. Bijna 40 procent van de werknemers in de social profit verdient minder dan 100 euro per dag.

Bron: Verso

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen