< Terug naar overzicht

Sociale verkiezingen: vast werk en zekerheid centraal bij ACV

Na het ABVV lanceerde vorige week ook het ACV zijn campagne voor de sociale verkiezingen die van 6 tot 19 mei plaatsvinden. Het belangrijkste strijdpunt van de christelijke vakbond is vast werk en meer zekerheid – en dus minder contractuele flexibiliteit.


“De kwaliteit van arbeid en leven blijft voorop staan”, luidt het in het ACV-programma voor de sociale verkiezingen. Dat bevat eisen op tien punten: vast en zeker werk, loon, eindeloopbaanregelingen, veiligheid, stress, tijdkrediet, vorming en opleiding, duurzame ontwikkeling en milieu, mobiliteit en gelijke kansen voor mannen en vrouwen.


De speerpunt van de actie is ongetwijfeld de strijd tegen flexibele werkvormen, in casu alle vormen van tijdelijke contracten en uitbesteding. “De creativiteit van de werkgevers kent hier geen grenzen”, stelt het ACV. Het vast contract van onbepaalde duur moet dus weer de norm worden (of blijven). Verder komt de vakbond op voor algemene werktijdverkorting en onbeperkt tijdkrediet. Daarmee gaat hij radicaal in tegen de realiteit van de jongste jaren en tegen wat de ondernemingen als hun behoefte percipiëren.


Om die ideeën te promoten, zet het ACV ongeveer 60.000 kandidaten in. Voor de sociale verkiezingen kunnen 1,3 miljoen werknemers uit 6000 bedrijven kiezen. Bij de vorige sociale verkiezingen kwam het ACV afgetekend als grootste uit de bus, met bijna 57% van de mandaten in de ondernemingsraden (tegenover 35% voor het socialistische ABVV en 6% voor de liberale ACLVB). ACV-voorzitter Luc Cortebeeck hoopt deze positie te consolideren.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen