< Terug naar overzicht

Speciaal traject voor instromers verpleegkunde

De Karel de Grote Hogeschool Antwerpen zette het Schildpadproject op. Hiermee wil men volwassenen die zich omscholen tot verpleegkundige, helpen een diploma te behalen. Ook reikt men de hand aan buitenlandse artsen en verpleegkundigen.

Steeds meer mensen kiezen op latere leeftijd doelbewust voor het beroep van verpleegkundige. Vaak zijn het volwassenen die al over enige werkervaring in de zorg beschikken of buitenlanders die in hun thuisland een medisch diploma behaalden dat hier niet erkend wordt. Voor deze laat- en nieuwkomers is de stap naar het hoger onderwijs niet vanzelfsprekend, zodat een duwtje in de rug welkom is. Zo kunnen deze studenten in het Schildpadproject terugvallen op de steun van een persoonlijke leertrajectbegeleider en worden er individuele studieprogramma’s opgezet. Voor sommige vakken worden aparte klassen gevormd.

De buitenlandse studenten die al een diploma hebben, kunnen een verkorte opleiding volgen. Na maximaal twee jaar hebben ze dan een erkend diploma van verpleegkundige. Het grootste probleem bij deze groep zijn de culturele verschillen. Ze beschikken doorgaans over genoeg theoretische kennis, maar onze taal en cultuur vormen grote hinderpalen. De Karel de Grote Hogeschool tracht hen de juiste terminologie en relationele vaardigheden aan te leren. (Carrière Alert)

Meer informatie bij Anne Goffin: anne.m.goffin@kdg.be

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen