< Terug naar overzicht

Staan uw middelmanagers klaar om op te stappen?

Een rondvraag onder middelmanagers in de VS leverde het verbazingwekkende resultaat op dat bijna de helft van de respondenten – al dan niet nu al actief – uitkijkt naar een nieuwe baan. Van zodra de economie weer aantrekt, is het zo ver: desertie op grote schaal.

De consultancy Accenture ondervroeg in juli 2003 een staal van 509 Amerikaanse middelmanagers over hun toekomstplannen in verband met hun tewerkstelling. Meer dan een derde - 38% - is nu al aan het uitkijken naar “een nieuwe uitdaging”. Van het moment dat er op de arbeidsmarkt meer vraag komt, zegt 64% van deze groep dat de inspanningen om een nieuwe baan te vinden nog zullen opgevoerd worden.
Een andere 10% is nog niet actief aan het zoeken, maar zal dat wel doen onder iets gunstigere omstandigheden. Dus: bijna de helft van de middelmanagers houdt het eigenlijk voor bekeken bij zijn huidige baas. Waarom?
Geld speelt de eerste viool: een hoger loon en/of betere voordelen, zijn voor 56% het voornaamste motief. Betere werkvoorwaarden of vooruitzichten komen op twee, met 12%. Betere opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden zijn een argument voor 8% van de respondenten. Vooral de hoop op iets beters doet de dissidenten uitkijken. Degenen die negatieve argumenten inroepen, vormen kleine minderheden (slechte baas: 6%, slechte baan: 7%, te weinig groeimogelijkheden: 8%).

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen