< Terug naar overzicht

Steeds meer Belgische bedrijven centraliseren HR-activiteiten

Het zoeken naar kostenbesparingen heeft ook gevolgen op het vlak van human resources. Meer dan 9% van de grotere Belgische bedrijven is van plan om zijn HR-activiteiten in 2005 of volgend jaar internationaal te centraliseren en 12,1% wil in dezelfde periode zijn HR-activiteiten uitbesteden. Voorts maakt 42,4% plannen om zijn HR-processen te “beschrijven” en te “optimaliseren”. Dat blijkt uit een onderzoek van de HR-dienstverlener SD Worx bij 300 Belgische ondernemingen.

“De centralisatie van HR-diensten is een niet te stoppen trend”, verklaart Jan van den Nieuwenhuijzen, de gedelegeerd bestuurder van SD Worx. “De aard van de activiteiten die worden samengevoegd, kan heel sterk variëren van bedrijf tot bedrijf. Het gaat om een trend die vanuit de Verenigde Staten naar Europa overwaaide. Een jaar of drie, vier geleden begon het fenomeen zich ook in het Belgische bedrijfsleven af te tekenen.” Concreet betekent centralisering bijvoorbeeld dat een reeks HR-activiteiten voor diverse landen op één plek wordt gecombineerd. Soms wordt er geïnvesteerd in een geautomatiseerd loonadministratiesysteem.

SD Worx signaleerde de trend deze week bij de presentatie van zijn jaarverslag. De groep pakte als eerste socialedienstengroep uit met een jaarverslag, iets wat pas in 2007 verplicht wordt voor vzw’s. Het sociaal secretariaat is een vereniging zonder winstoogmerk, maar andere activiteiten zijn ondergebracht in de NV’s DIP (onder meer rekrutering & selectie) en SD Diensten (onder andere opleidingen, automatisering, juridische en fiscale dienstverlening en HR Consult).

De groep is niet alleen actief als sociaal secretariaat maar levert ook consultancydiensten en organiseert opleidingen. Vorig jaar realiseerde SD Worx met 1200 medewerkers een omzet van 131 miljoen euro, een groei met 9,2% ten opzichte van 2003. Het aantal klanten liep op van bijna 29.200 naar net geen 32.000. De activiteiten naast het sociaal secretariaat vertegenwoordigen nu reeds 34% van de omzet. Het omzetaandeel van de consultancy moet tegen 2008 klimmen naar 50%, verwacht de directie.

De facturatie aan klanten resulteerde vorig jaar in een omzet van 104 miljoen euro. Daarnaast boekte SD Worx 18 miljoen euro inkomsten door de belegging van gelden die het inde bij zijn klanten. Het beleggen van een deel van het eigen vermogen leverde nog eens 9 miljoen op. De activiteiten van het sociaal secretariaat tekenden voor een groei van bijna 9%. In consultancy was er een expansie van bijna 15%. Steeds meer bedrijven besteden HR-activiteiten uit. Die outsourcingtrend speelt SD Worx en zijn concurrenten duidelijk in de kaart.

De jaarwinst verviervoudigde verleden jaar tot 20 miljoen euro. Dat was voor een deel te danken aan interne reorganisatiemaatregelen die de kosten drukten. In 2003 had SD Worx provisies aangelegd voor de ontslagvergoedingen van personeelsleden die moesten afvloeien.
SD Worx levert diensten aan rond de 28.000 KMO’s en telt ook 3.300 grote bedrijven onder zijn cliënteel. De groep werkt verder voor overheidsinstellingen en –diensten. In de komende jaren wil de onderneming haar consultancy voort ontwikkelen en sterk de klemtoon leggen op haar KMO-klanten. “KMO’s vragen steeds meer om pragmatische vormen van advies inzake HR”, constateert Van den Nieuwenhuijzen. In ons land zijn er nu al negen kantoren die zich specifiek tot KMO’s richten. Later dit jaar openen nog eens vier van die KMO-kantoren hun deuren. In 2007 wil SD Worx een regionaal kantorennet met 26 vestigingen hebben.
De groep wil zich niet tot de eigen landsgrenzen beperken. Na de oprichting van een filiaal in het Groothertogdom Luxemburg (1,8 miljoen euro omzet in 2004) moeten dit jaar vestigingen worden uitgebouwd in Nederland en Frankrijk. Duitsland en het Verenigd Koninkrijk staan in 2006 op het programma. Een bewuste strategie die moet zorgen voor een internationalisering van het dienstenaanbod. Overnames in het buitenland vallen niet uit te sluiten.

“We berekenen nu de lonen van 580.000 werknemers in de privé-sector”, becijfert Van den Nieuwenhuijzen. “Daarmee komen we als sociaal secretariaat aan een marktaandeel van 21%. Acerta is de nummer twee op de markt en berekent de lonen van ongeveer 360.000 werknemers.” In de publieke sector berekent SD Worx de lonen van een kleine 20.000 mensen.

Inzake sociaal-juridische opleidingen zou SD Worx bijna de helft van de markt in handen hebben. “Voor onze opleidingen is Kluwer een zeer geduchte concurrent”, erkent Van den Nieuwenhuijzen. DIP is qua geplaatste jobadvertenties de op één na grootste speler. De Witte & Morel is op dat vlak de marktleider, terwijl Mercuri Urval terugzakte naar de derde plaats. In HR-automatisering heeft SD Worx het beursgenoteerde Arinso als grote concurrent. Naar verluidt zou LogicaCMG toenadering zoeken tot SD Worx.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen