< Terug naar overzicht

Steeds meer verpleegkundigen studeren verder

Steeds meer studenten verpleegkunde stromen na hun bacheloropleiding aan de hogeschool door naar een masteropleiding verpleeg- en vroedkunde aan de universiteit of een gespecialiseerde bachelor-na-bachelor. Dat zegt Luc Van Gorp, departementshoofd Gezondheidszorg aan de Katholieke Hogeschool Limburg.

In de voorbije drie jaar behaalden in totaal 306 studenten het diploma Verpleegkunde aan de KHLim, dit is gemiddeld 102 per jaar. Daarbij waren er 231 in de reguliere voltijdse opleiding en 75 in de brugopleidingen voor verpleegkundigen die al werken maar zichzelf willen 'upgraden' van A2 naar bachelor. Verpleegkunde is nog steeds een vrouwelijk beroep: 80 procent van de afgestudeerden zijn vrouwen.
Bij de afstudeerrichtingen die de studenten kiezen, zijn er enkele verrassingen. Ruim de helft (116 over 3 jaar) kiest ziekenhuisverpleegkunde.
"Dat zijn er nog geen 40 per jaar, relatief weinig dus", aldus Van Gorp. "Zo'n 31 psychiatrisch verpleegkundigen is ook niet veel, maar 42 sociaal verpleegkundigen is wel veel. Slechts 30 geriatrisch verpleegkundigen - of 10 per jaar - is heel erg weinig als men weet dat Limburg meer dan 80 rusthuizen telt."

Bron: De Morgen

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen