< Terug naar overzicht

Steeds minder artsen kiezen voor intensieve zorgen

Medische centra krijgen in de toekomst mogelijk te kampen met een tekort aan artsen op de dienst intensieve zorgen. De toenemende vraag overstijgt het aanbod. Dat bleek uit een persmededeling naar aanleiding van het 31'ste wereldcongres rond intensieve zorgen en urgentiegeneeskunde, dat eind maart plaatsvond in Brussel.

De urgentiediensten worden steeds meer belast, zo luidde het. Door de vooruitgang van de geneeskunde zijn de patiënten op de afdeling intensieve zorgen talrijker en ouder. Gemiddeld komt elke Belg er één keer in zijn leven terecht.

Bijna 6000 hulpverleners en spoedartsen vanuit de hele wereld kwamen samen in Brussel om te debatteren over onder meer de organisatie van de noodgeneeskunde. De sector verwacht een tekort aan artsen door een stijgende vraag. "Het aanbod en de vraag zijn nu nog net in evenwicht in de meeste zorginstellingen. In de toekomst riskeren we echter een ernstig tekort", aldus congresvoorzitter Jean-Louis Vincent, hoofd van de dienst intensieve zorgen van het Brusselse Erasmusziekenhuis. Ook het meesturen van artsen in ambulances wordt vandaag in vraag gesteld. Telegeneeskunde, dat toelaat om hulp te bieden van op afstand, biedt daarvoor een mogelijk alternatief.

Daarnaast werden de resultaten van heel wat nieuwe onderzoeken voorgesteld en ook nieuwe technologische ontwikkelingen kwamen aan bod.

Bron: De Morgen, Medinews

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen