< Terug naar overzicht

Steun kinderopvang en strijkateliers voor personeel zorginstellingen

Vier Kempense projecten krijgen van Vlaams minister Kathleen Van Brempt steun omdat ze initiatieven namen rond gezinsvriendelijke diensten in de onderneming. Meestal gaat het om kinderopvang en strijken. De initiatieven leveren 36 extra banen op.

Met kinderopvang voor de personeelsleden van het Openbaar Psychiatrisch Ziekenhuis en het AZ Sint-Dimpna in Geel zijn eind juni 2008 al twee projecten gestart. Daar komen er nu nog twee bij. Het bedrijf 't Gerief zal met een nieuw strijkatelier de strijk doen voor de personeelsleden van het OCMW Herentals, de stad Herentals, de gemeente Lille, het AZ St.-Elisabeth, de vzw Kinsbergen en WZC Lindelo. Een tweede strijkdienst wordt opgestart in Meerhout. Dat bedrijf neemt de strijk van de werknemers van VOKA Kempen, het Openbaar Psychiatrisch Ziekenhuis Geel en Cipal Geel voor haar rekening.
"De combinatie arbeid-gezin is vandaag vaak een oorzaak van stress. Dankzij de gezinsvriendelijke diensten kunnen ook bedrijven een creatieve oplossing bieden', stelt minister Kathleen Van Brempt (SP.A).
Met 21 banen steekt de strijkdienst in Herentals er qua tewerkstelling bovenuit. Op provinciaal niveau bedragen de subsidies in totaal 440.000 euro om de diensten op te starten. De onderneming legt altijd hetzelfde bedrag op tafel als de gevraagde subsidie. Met andere woorden: voor elke euro subsidie legt het bedrijf er een euro bovenop.

Bron: De Standaard en persbericht minister van Mobiliteit, Sociale Economie en Gelijke Kansen

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen