< Terug naar overzicht

Stijgende lonen topmanagers veroorzaken groeiende sociale ongelijkheid

De lonen van de Britse bedrijfsleiders stegen de voorbije jaren 17 keer sneller dan het gemiddelde loon van de werknemers. Dat poneert de Britse vakbondsfederatie Trades Union Congress (TUC), die een nationaal debat vraagt over de kwestie.

Volgens de vakbonden - zo staat te lezen in De Morgen - verdient een Britse bedrijfsleider, op basis van 100 pond in 2000, momenteel 206 pond. De gewone werknemer zag zijn inkomen van 100 pond met slechts 6 pond aangroeien. De loonstijging bij de topmanagers ligt dus 17 keer hoger. De vakbondskoepel schatte voorts de bonussen in het financiële district van Londen op alles samen 13 miljard euro, het equivalent van een premie van ruim 500 euro voor elke werknemer in Groot-Brittannië. Deze trends liggen volgens de bonden aan de basis van de inflatie en van de groeiende sociale ongelijkheid.
Secretaris-generaal Brendan Barber van de TUC stelt niet de prestaties van de topmanagers in vraag, maar wil een maatschappelijk debat over de wenselijkheid van de salarissen: “Het is niet slecht dat personen die veel verantwoordelijkheid dragen, of die goed presteren, goed betaald worden. Het land heeft nood aan intelligente, ervaren en competente personen aan het hoofd van onze bedrijven. Maar het is belangrijk een debat te voeren over de omvang en opportuniteit van deze lonen.”

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen