< Terug naar overzicht

Studenten Verpleegkunde 'jobhoppen' door Brussel

Op 15 mei namen 150 tweedejaarsstudenten Verpleegkunde uit de Nederlandstalige scholen in Brussel deel aan een evenement 'jobhoppen', waarbij ze een hele dag konden kennismaken met diverse jobs die een verpleegkundige kan uitoefenen.

Op hun tocht brachten de studenten een bezoek aan enkele ziekenhuizen en lokale dienstencentra, aten ze een lunch met thuisverpleegkundigen en kregen ze alle praktische informatie over solliciteren en werken in de Brusselse zorgsector. Op die manier werd getoond welke carrièremogelijkheden in de hoofdstad voor het grijpen liggen.

De organisatoren waren onder meer Het Huis voor Gezondheid, Muntpunt, Bracops, Europaziekenhuizen, Sint-Jan, UZ-Brussel, de Brusselse dienstencentra en thuisverpleegkundigen. Zij hadden als doelgroep de Nederlandstalige studenten voor ogen om hen te enthousiasmeren voor een job in Brussel.

Uit cijfers blijkt immers dat slechts 17 procent van de verpleegkundigen in Brussel het Nederlands machtig is. Nochtans zijn twee derde van de pati√ęnten in de Brusselse ziekenhuizen geen Brusselaars, maar personen uit de Rand die vaak Nederlandstalig zijn.

Bron: NVKVV

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen