< Terug naar overzicht

Talent spoelt door het putje

Vele personeelsleden hebben niet het gevoel dat ze hun capaciteiten in hun functie kunnen botvieren. Dat geldt althans voor 960 ‘breinwerkers’ uit de (zakelijke) dienstverlening, de (semi-)overheid en de onderwijs- en onderzoekssector. Zij stellen dat 40% van hun talenten onbenut blijven. Bijna vier op tien werknemers (37%) vinden dat hun leidinggevende die talenten niet of nauwelijks waardeert.

De cijfers slaan op Nederland en vloeien voort uit onderzoek van advies- en trainingskantoor Optimaal Talent en studiebureau Motivaction. Zij vroegen zich af in welke mate de ‘breinwerker’ bewust bezig is met de ontwikkeling van zijn eigen talenten en in hoeverre hij daarover tevreden is. Het resultaat is tegelijk treurig en bemoedigend. Liefst 80% zegt niet in staat te zijn de eigen sterke kanten op te noemen, maar 85% zegt wel zijn talenten verder te willen ontplooien en 69% geeft aan te willen begrijpen hoe hij die capaciteiten praktisch kan aanwenden. De respondenten spreken een grote nood aan talentmanagement en zelfregie uit.

Van de leidinggevenden verwachten de ‘breinwerkers’ geen heil. Liefst 71% is er niet van overtuigd dat zijn chef over meer kwaliteiten beschikt dan hijzelf en 37% voelt van zijn baas weinig waardering voor de eigen talenten. De respondenten, van wie 42% zelf manager is, vinden het zelfstandig ‘zaken regelen en organiseren’ hun sterkste kwaliteit, gevolgd door problemen oplossen, hard werken, dingen bedenken en service verlenen.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen