< Terug naar overzicht

Technicus Ergonomie: aangepast aan nieuwe regelegeving voor Ziekenhuizen

Sinds de publicatie van het KB van 16 juli 2004 is er op ergonomisch vlak het een en ander veranderd voor ziekenhuizen. Prevent organiseerde eind vorig jaar al een extra opleiding Technicus Ergonomie voor Ziekenhuizen en integreerde de nieuwe informatie van het KB nu ook in de opleiding Technicus Ergonomie die in februari van start ging.

Speciaal voor ziekenhuizen
Het KB van 16 juli 2004 tot bepaling van de voorwaarden waarin het Beheerscomité van het Fonds voor de beroepsziekten kan beslissen tot het opzetten van een pilootproject inzake preventie teneinde de verergering van rugaandoeningen te voorkomen, werd op 6 augustus in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd. Reeds in de periode vóór de publicatie was er een duidelijke toename van personeel van ziekenhuizen en revalidatiecentra die de opleiding Technicus Ergonomie kwamen volgen. De motivatie was duidelijk het op handen zijnde KB.
Na de publicatie organiseerde Prevent een extra opleiding om tegemoet te komen aan de ziekenhuizen en revalidatiecentra die hun personeel zo snel mogelijk de nieuwe kennis wilden bijbrengen. Door deze opleiding te volgen voldoen zij trouwens ook aan de voorwaarde die door het KB wordt gesteld om in aanmerking te komen als erkend centrum.


Voortaan geïntegreerd
Voortaan is deze informatie volledig geïntegreerd in de opleiding Technicus Ergonomie. Deze opleiding, in samenwerking met het Provinciaal Veiligheidsinstituut Antwerpen, geeft de deelnemers de nodige basiskennis en vooral een geschikte methodiek om ergonomische analyse te kunnen uitvoeren. Door de vele oefeningen, het  bedrijfsbezoek met analyse van werkposten en de paper is dit een zeer praktijkgerichte opleiding.


Elk voorjaar in februari start een nieuwe opleiding.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen