< Terug naar overzicht

Thuis in het rusthuis

De Koning Boudewijnstichting lanceert een oproep tot alle particuliere en publieke residentiële voorzieningen voor bejaarden.

Een rusthuis is in de eerste plaats een huis om in te wonen. Het moet een thuis bieden aan ouderen die niet langer in staat zijn helemaal zelfstandig te leven. Zowel ouderen als hun familie willen de stap om naar een rust- of verzorgingtehuis te gaan zo vlot mogelijk laten verlopen, zodat de ouderen een nieuwe 'thuis' krijgen. Maar niet alle rusthuizen stralen die huiselijkheid uit; soms heerst er een functionele, bijna klinische sfeer. Ondanks de de noodwendigheden van de verzorging en de afhankelijkheid, kan een weldoordachte omgeving de autonomie en het welbevinden van de bewoners stimuleren. Daarom ook benadrukken de Vlaamse, Waalse en Brusselse wetgevingen voor rusthuizen het belang van die huiselijkheid.

De Koning Boudewijnstichting wil projecten steunen die speciale aandacht hebben voor de levenskwaliteit van de ouderen in rusthuizen. Enkel nieuwe en vernieuwende initiatieven die nog moeten worden gerealiseerd, komen in aanmerking.

Deze oproep richt zich in de eerste plaats tot alle particuliere en publieke residentiële voorzieningen voor bejaarden in België (rusthuizen en rust- en verzorgingstehuizen). Het initiatief kan worden genomen door de directie, het personeel, de bewoners of de familie van de bewoners. Maar de Stichting wil ook de buitenwereld (onderwijsinstellingen, culturele organisaties, dienstencentra of buurtcomités) aansporen om een dossier in te dienen. Voorwaarde is wel dat één of meer rusthuizen actief als partner in het voorgestelde project betrokken zijn. Wie ook het initiatief neemt, het project wordt ingediend met het akkoord van de directie van het rust- of verzorgingstehuis.


De uiterste datum van indiening van de dossiers is 8 oktober 2007. De bekendmaking van de selectie door een onafhankelijke jury vindt plaats op 10 januari 2008.

Meer info op http://www.kbs-frb.be/code/home.cfm?lang=nl

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen