< Terug naar overzicht

Thuisverpleegkundigen klagen over extra kosten en paperwerk

De Vlaamse Beroepsvereniging van Zelfstandige Verpleegkundigen (VBZV) hekelt de extra administratieve lasten en kosten ten gevolge van nieuwe maatregelen die het RIZIV oplegt vanaf 1 juli.

Vanaf 1 juli 2015 moeten thuisverpleegkundigen elke patiënt maandelijks een bewijsstuk overhandigen dat onder meer de kosten, de aard van de verstrekking en de gegevens van de verpleegkundige vermeldt. Daarnaast moet de thuisverpleegkundige elk bezoek aan een patiënt via diens identiteitskaart registreren.

De extra kosten die deze verplichtingen met zich brengen, zoals aanpassing software, briefwisseling, aankoop hardware, zijn ten laste van de thuisverpleegkundige.

De Vlaamse Beroepsvereniging van Zelfstandige Verpleegkundigen (VBZV) is niet te spreken over de nieuwe maatregelen. “Deze bijkomende administratieve verplichtingen wurgen de thuisverpleging. In tijden waar men dweept met administratieve vereenvoudiging, gaat men nu extra rompslomp creëren”, zegt VBZV. De beroepsvereniging stelt voor om het bewijsstuk door de mutualiteiten te laten afleveren.

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen