< Terug naar overzicht

Topman Bel-20-bedrijf strijkt 1,75 miljoen euro op

De algemeen directeuren van zestien Bel-20-bedrijven kregen vorig jaar gemiddeld 1,75 miljoen euro aan vergoedingen. Jean-Paul Votron van Fortis en Gérard Mestrallet van Suez spannen de kroon met een jaarsalaris van respectievelijk 2,7 en 2,5 miljoen euro

Pierre Richard van Dexia was in 2005 eigenlijk de grootste verdiener. Hij ontving in het laatste jaar van zijn mandaat als directievoorzitter van Dexia 3,2 miljoen euro aan aanvullende pensioenrechten, waardoor zijn totale remuneratie voor dit jaar afklokt op bijna 5 miljoen euro. Het gaat wel om een eenmalige inhaaloperatie van pensioenrechten omdat de pensioenbijdragen van Richard over de afgelopen jaren te laag waren om een pensioen van 75% van het jaarsalaris mogelijk te maken. Afgezien van die pensioenrechten verdiende Richard 1,77 miljoen euro. Het eenmalige bedrag van 5 miljoen euro trekt het algemeen gemiddelde van de inkomsten van de CEO’s kunstmatig op.

Kijken we naar het normale jaarlijkse loon, dan wordt Richard voorafgegaan door Jean-Paul Votron van Fortis (2,7 miljoen euro), Gérard Mestrallet van Suez (2,5 miljoen euro), Pierre-Olivier Beckers van Delhaize (2,2 miljoen euro), Didier Bellens van Belgacom (2,2 miljoen euro), Albert Frère van GBL (2 miljoen euro), Roch Doliveux van UCB (1,8 miljoen euro) en Gilles Samyn van NPM (1,8 miljoen euro). We lezen wel in De Morgen van woensdag 26 april dat Delhaize het loon van Beckers en de andere bestuurders met 12% verminderd heeft.

De loonspanning tussen de grootste verdieners en de staart van het peloton is opmerkelijk groot. De aanvoerder van de lijst, Pierre Richard, verdiende ruim dertien keer zoveel als hekkensluiter Marc Coucke van Omega Pharma. Die nam genoegen met 380.000 euro. Al ontvangt Coucke als aandeelhouder van zijn bedrijf wel een veelvoud van dat bedrag aan dividenden.

Het is de eerste keer dat zoveel bedrijven het loon van hun topman bekendmaken. Dat heeft te maken met de invoering van de code-Lippens over deugdelijk bestuur. Die trad op 1 januari 2005 in werking. De jaarverslagen die de afgelopen weken verschenen, dienden voor het eerst volledig aan die code te voldoen. Toch maakten niet alle Bel-20-bedrijven hun toplonen bekend. Met name InBev, KBC en Colruyt deden dat niet. Alleen een wet zou hen daartoe kunnen verplichten. Aan een wettelijke regeling wordt echter al jaren gewerkt. De wet die deze openbaarheid van bestuur moest regelen, de Picanol-wet, strandde recentelijk op politieke onenigheid.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen