< Terug naar overzicht

Trends-enquête: werkgevers voelen zich gepest

Ter gelegenheid van de verschijning van de Top 30.000 voerde het weekblad Trends een enquête onder 1250 managers. "Zeven op tien bedrijfsleiders vinden dat ze door de nieuwe sociale wetten 'gekweld' worden", luidt de conclusie.

Trends peilde met vier vragen naar de reactie van de managers op de nieuwe sociale wetten inzake tijdskrediet, loopbaanonderbreking, outplacement enz. Volgens 59,2% van de respondenten is hun bedrijf moeilijker te besturen door de nieuwe regels. De helft schat dat de maatregelen een meerkost met zich meebrengen tot 5%, een andere 18% denkt zelfs dat de meerkost oploopt tot meer dan 5%.
Velen worden er soms moedeloos van: 43% speelt al eens met de gedachte aan stoppen, nog eens 8,9% denkt er vaak aan en voor 1,6% is het een constante nachtmerrie.
"Alles bij elkaar vechten de werkgevers niet de gegrondheid van de maatregelen aan, maar wel dat het altijd in één richting gaat", commentarieert Trends.
Wie wel vaart met de nieuwe maatregelen zijn de HR-professionals. Van de ondervraagde bedrijfsleiders zegt 46,7% dat ze externe hulp zochten "om hun personeelszaken te beheersen". Nog eens 14,5% versterkte de eigen personeelsafdeling.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen