< Terug naar overzicht

Uitzendwerk verpleging zit in de lift

Uit een rondvraag bij uitzendkantoren gespecialiseerd in de rekrutering van verpleegkundigen, blijkt dat ziekenhuizen en verzorgingsinstellingen steeds meer een beroep doen op uitzendkrachten. Verpleegkundigen kiezen zelf ook vaker om als uitzendkracht aan de slag te gaan.

Volgens Express Medical doet zeker 60% van de ziekenhuizen een beroep op verpleeguitzendarbeid. Een van de redenen zou zijn dat ze zelf niet genoeg kandidaten vinden om hun vacatures in te vullen. Aan interimwerk zijn nochtans nadelen verbonden: uitzendverpleegkundigen zijn minder vertrouwd met de organisatie, het team en de patiƫnten. Het ziekenhuis is ook niet altijd zeker of de uitzendkracht de volgende dag nog wel komt opdagen.

Verpleegkundigen vinden blijkbaar zelf ook steeds vlotter de weg naar het uitzendkantoor. Door de krapte op de arbeidsmarkt mogen ze immers regelmatig een telefoontje met een werkaanbod verwachten. Meestal gaat het om personen die al een vaste job hebben in de zorgsector, maar op de dagen dat ze vrij zijn nog iets extra willen verdienen. Daarnaast zijn er ook jongeren die bij hun intrede op de arbeidsmarkt ervaring wensen op te doen in meerdere ziekenhuizen en afdelingen of vooral een voorkeur hebben voor de beter betaalde nachtdiensten. Herintreders, zoals de iets oudere verpleegkundigen, zien interimwerk dan weer als een oplossing om makkelijker zelf te kunnen kiezen wanneer ze vrij zijn.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen