< Terug naar overzicht

Universitair Verplegingscentrum Brugmann verkozen tot Nachtwerkgever van het jaar

Het Universitair Verplegingscentrum Brugmann is verkozen tot Nachtwerkgever van het jaar.

Het Universitair Verplegingscentrum Brugmann is in het kader van de Nacht van de arbeid, een initiatief van Déhora Consultancy Group, verkozen tot Nachtwerkgever van het jaar.

In het Universitair Verplegingscentrum Brugmann werken meer dan 1400 medewerkers, van wie elke nacht enkele honderden nachtwerkers opnieuw druk in de weer zijn om alle patiënten van goede zorg te voorzien en alles draaiende te houden. Geen sinecure, maar dankzij onder meer een gericht HR-beleid voor nachtwerkers bewaart het Verplegingscentrum steeds aandacht voor het welzijn van de nachtwerknemers.

Om de medewerkers zo lang en gezond mogelijk aan het werk te houden, worden bijvoorbeeld aangepaste, gezonde, maaltijden voorzien en krijgen medewerkers medezeggenschap in de wijze waarop de uurroosters tot stand komen. Bij de samenstelling van uurroosters wordt bovendien extra rekening gehouden met de levensfase en persoonlijke conditie van werknemers. Zo kunnen oudere (50+) en zwangere werknemers die normaliter een nachtdienst lopen op aanvraag een minder zware dienst krijgen en ruilen met een collega.

Naast die maatregelen toont het management ook een hoge mate van betrokkenheid door voortdurend rechtstreeks aanspreekbaar te zijn voor het nachtwerkend personeel. Ook worden medewerkers op regelmatige basis uitgenodigd om deel te nemen aan interne overlegmomenten.

Om het gevoel van veiligheid tijdens de nachtdienst te borgen, beschikt het Universitair Verplegingscentrum ten slotte over een mobiel team dat ‘s nachts waakt over de veiligheid op de verschillende afdelingen.

Medewerkers van organisaties uit verschillende sectoren konden vrij werkgevers nomineren die op een bijzondere manier aandacht besteden aan nachtarbeid en nachtwerkend personeel. Op basis van verschillende criteria selecteerde een deskundige jury het Brusselse verplegingscentrum tot overwinnaar.

Bron: ZorgAndersTv.be

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen