< Terug naar overzicht

UZA bouwt nieuw moeder- en kindcentrum

In 2014 opent het UZA een nieuwe ziekenhuisvleugel met vijf verdiepingen, die volledig in het teken staat van moeders en kinderen. De diensten gynaecologie, neonatologie en pediatrie worden er samengebracht.

De werken zijn net gestart en op 5 oktober wordt officieel de eerste steen gelegd. Belangrijke nieuwigheden in de architectuur zijn onder meer een speelse en kindvriendelijk inrichting met veel daglicht en een speeltuin op het dak. Op de neonatologie kunnen ouders bij hun kindje blijven slapen.

Er is meer privacy voor vroeggeborenen en hun ouders dankzij individuele kamers die vanuit een centraal punt worden opgevolgd. Er zijn minder geluids- en lichtstimuli, wat belangrijk is voor de ontwikkeling van het te vroeg geboren kind. De kinderkamers hebben bedside terminals zodat kinderen tv kunnen kijken en op internet surfen, maar evengoed via de webcam contact kunnen houden met de school.

De materniteit beschikt over grote kamers met moderne technologie en comfort, en de arbeidskamer, verloskamer en operatiekwartier liggen op een boogscheut van elkaar.

Bron: Medinews

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen