< Terug naar overzicht

Vacatureteksten bol van clichés

Werkgevers en rekruteeragentschappen hebben moeite om creatieve vacatureteksten te schrijven. Zelfs in de krappe arbeidsmarkt onderscheiden ze zich nauwelijks van elkaar. Standaardtermen, clichés en open deuren voeren de boventoon.

Informeel, ambitieus, dynamisch. Het is haast onmogelijk om deze woorden niet tegen te komen in vacatureteksten. De Nederlandse AMC Academie (een bureau dat master classes aanbiedt rond arbeidsmarktcommunicatie en rekrutering) onderzocht bijna 100.000 vacatures op vijf verschillende grote vacaturesites. Uit het onderzoek blijkt dat het vocabulaire van werkgevers zich veelal beperkt tot een kleine hoeveelheid open deuren. Is dit een kwestie van gemakzucht of gebrek aan creativiteit?
Volgens het bureau gaat het om beide kwalen. Vooral tijdsgebrek en haast zouden een rol spelen. Daarnaast lijkt het erop dat veel werkgevers op zoek zijn naar dezelfde kandidaat. Die is ‘flexibel’ en ‘zelfstandig’. Die laatste term komt in diverse varianten voor in meer dan een derde van de vacatures. Flexibiliteit of een variant hierop is te vinden in een vierde van de vacatures.
Ook als het gaat om het omschrijven van de organisatiecultuur, tonen werkgevers zich weinig creatief. Veel organisaties claimen ‘dynamisch’, ‘informeel’ en ‘open’ te zijn. Daar gaat de unieke en onderscheidende positionering in de arbeidsmarkt. Werkgevers slagen er nauwelijks in hun werkgeversmerk in te vullen.
Het veelvuldig gebruik van standaardtermen heeft nog een andere reden. Sommige werkgevers durven geen kandidaten uit te sluiten en beperken zich daarom tot de standaardtermen. Anderen weten dan weer gewoon niet goed naar wie ze op zoek zijn. Daarnaast zeggen de onderzoekers te weten dat het merendeel van de rekruteerders en HRM’ers simpelweg nooit een training volgden voor het schrijven van vacatureteksten.

Percentages vacatures waarin de term voorkomt:

    zelfstandig(heid): 36%flexibel/flexibiliteit: 24%uitdagend/uitdaging: 18%dynamisch: 16%professioneel: 16%informeel: 14%enthousiast/enthousiasme: 14%ambitieus/ambitie: 14%resultaatgericht(heid): 12%klantgericht(heid): 12%initiatief(rijk): 11%marktconform: 10%open: 10%

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen