< Terug naar overzicht

Vakbond schiet vergoeding voor specialisaties verpleegkundigen af

Minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx (PS) wil 90 miljoen euro vrijmaken om de nachtpremies te verhogen en een vergoeding in te voeren voor verpleegkundigen die een gespecialiseerde opleiding volgden. Raar maar waar, sommige vakbonden schoten dit plan af.

De aangekondigde maatregelen dienen om het beroep aantrekkelijker te maken en de uitstroom tegen te gaan. Het is niet zo dat de vakbonden de verpleegkundigen geen extra financiële middelen gunnen. Ze pleiten echter voor een regeling voor alle werknemers in de sector, dus niet enkel voor de verpleegkundigen. Ook betreuren ze dat enkel specialisaties beloond zouden worden, maar niet de anciënniteit of de ervaring die werd opgedaan.

Tal van organisaties, zoals het NVKVV (Nationaal Verbond van Katholieke Vlaamse Verpleegkundigen en Vroedvrouwen), vinden dit een onbegrijpelijke houding van de vakbonden. De inspanningen van meer dan tien jaar aandringen worden eindelijk erkend, en dreigen nu vanuit onverwachte hoek van tafel te worden geveegd.

De minister heeft al aangegeven open te staan voor verbeteringen aan haar voorstel, maar wenst aan het fundament, namelijk het Meerjarenplan ter verhoging van de aantrekkelijkheid van het verpleegkundig beroep, niets te wijzigen.

Bron: NVKVV

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen