< Terug naar overzicht

Vanaf 2014 kunnen ziekenhuizen hun resultaten kenbaar maken

Ziekenhuizen worden gestimuleerd om vanaf 2014 hun indicatoren vrijwillig en verstaanbaar voor het brede publiek kenbaar te maken op hun website.

De actoren van de gezondheidssector hebben in 2011 een Vlaams Indicatorenproject opgezet, waarmee de ziekenhuizen hun kwaliteit kunnen objectiveren. "Deze indicatoren vormen een werkinstrument voor de ziekenhuizen: met de behaalde resultaten kunnen ze intern aan de slag om verbeteracties te definiëren en uit te zetten, om zo op een continue wijze hun zorgkwaliteit te optimaliseren. Uiteindelijk gaat het erom de kwaliteit van de zorg voor de patiënt te verbeteren", zegt minister Jo Vandeurzen.

Volgens hem maken de indicatoren ook de kwaliteit van de ziekenhuizen transparanter. Door met eenzelfde set van indicatoren te werken kunnen de ziekenhuizen zien hoe ze presteren in vergelijking met andere ziekenhuizen en hebben ze de kans om 'best practices' te ontdekken en kennis aan elkaar door te geven.

De ontwikkeling van de indicatoren is het resultaat van een samenwerking tussen Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen, het Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid, Zorginspectie, Zorgnet Vlaanderen, ICURO, de Vlaamse Vereniging van Hoofdartsen, het Vlaams ziekenhuisnetwerk KU Leuven, de ziekenfondsen, tal van overheidsinstanties en het Vlaams Patiëntenplatform.

Bron: Gazet van Antwerpen

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen