< Terug naar overzicht

Vandeurzen heeft plan voor 60.000 extra krachten in zorgsector

Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen heeft een plan klaar om het personeelstekort in de welzijns- en gezondheidssector aan te pakken. Dit plan moet helpen om tegen 2015 de nodige extra arbeidskrachten in de zorgsector te vinden.

Met de toenemende vergrijzing zal de vraag naar zorg de komende jaren sterk toenemen. Om die groeiende zorgvraag op te vangen moeten er 60.000 extra arbeidsplaatsen tegen 2015 in de zorgsector worden ingevuld. Vooral in de ziekenhuizen, de ouderen- en de thuiszorg dreigen grote tekorten aan verzorgenden, zorgkundigen en verpleegkundigen. Daarnaast is er ook een tekort aan goed opgeleide kinderverzorgsters in de kinderopvang.

Om het tij te keren, plant minister Vandeurzen een pakket maatregelen. Zo komen er imagocampagnes om mensen naar een job in de zorgsector te lokken. Opleidingen worden verfijnd en men onderzoekt of er buitenlandse kandidaten kunnen worden aangetrokken.

Wat de kinderopvang betreft, wil Vandeurzen zorgen voor een grotere instroom en betere doorgroeimogelijkheden. Er komen ook acties om de uitstroom, vooral bij onthaalouders, te counteren. Die acties hebben vooral te maken met een beter statuut en een hogere verloning.

Bron: De Morgen

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen