< Terug naar overzicht

Vandeurzen trekt 66 miljoen uit voor rust- en verzorgingstehuizen

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen (CD&V) gaat 66 miljoen euro investeren in de opvang voor ouderen.

Met de woonzorgvoorzieningen voor ouderen in Vlaanderen is het slecht gesteld. Er zijn er te weinig en ze zijn verouderd. Ook op dat vlak ontsnapt de Vlaamse regering niet aan zijn aloude kwelduivel: de wachtlijsten. Hoeveel ouderen daarop staan, kan het kabinet van minister Vandeurzen niet precies zeggen. Men houdt het op "niet meer dan duizend".
De Vlaamse regering besloot enige tijd geleden om de zorginstellingen en rusthuizen voor ouderen op te waarderen en zo te anticiperen op de vergrijzing. Minister Vandeurzen tekende een akkoord voor nieuwbouw en renovatie op 16 verschillende locaties voor een totaal bedrag van 66 miljoen euro.
Zo komt er een nieuwbouw in onder meer Oostnieuwkerke, Damme, Oostende, Alveringem, Turnhout en Gavere. Vernieuwingen aan en uitbreiding van de bestaande infrastructuur is voorzien in Maldegem, Roeselare, Ledegem, Nijlen, Loppem, Assenede, Brugge, Mechelen, Gent en Ingelmunster.
Voor 2010 heeft de minister ook een breder investeringsplan in de zorgsector op stapel staan, waarvan vooral de ziekenhuizen zouden profiteren.

Bron: De Morgen

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen