< Terug naar overzicht

Vandeurzen weerlegt kritiek zorgsector

Na de Septemberverklaring van Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) reageerde het Vlaams Welzijnsverbond zeer ontevreden. Volgens de koepelorganisatie bespaart de Vlaamse regering volgend jaar toch op zorg, ook al liet Peeters verstaan dat er niet zou gesnoeid worden in het welzijns-, gezondheids- en gezinsbeleid.

Volgens het Welzijnsverbond worden de werkingsmiddelen voor het derde jaar op rij bevroren en is dat ook een besparing, zeker gezien de gestegen kosten. "Dit blijft niet zonder gevolgen. Het raakt rechtstreeks de gebruikers op de ene of de andere manier. Ofwel zal de kwaliteit van de dienstverlening inboeten, ofwel worden noodgedwongen meer kosten doorgerekend", zo liet Welzijnsverbond-directeur Frank Cuyt verstaan.

Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) verklaarde dat hij begrip had voor de kritiek van de organisatie: "Ik weet ook niet waar het idee vandaan komt dat de welzijnszorg de besparingsronde helemaal zou ontlopen; er worden inderdaad ook in de welzijnssector inspanningen gevraagd."

De minister benadrukte echter dat sommige sectoren in de welzijnszorg wel degelijk extra geld krijgen en dat een aantal akkoorden worden uitgevoerd waardoor het aanbod in andere sectoren stijgt. "In die sectoren waar de noden het hoogst zijn, zoals in de gehandicaptenzorg, worden wel consequent groeipaden uitgetekend", aldus Vandeurzen.

Hij geeft echter ook toe dat er lineaire maatregelen en besparingen zijn die voor iedereen van toepassing zijn, dus ook voor de welzijnszorg: "En ik besef dat dat voor de sector een uitdaging is en ik wil daarover ook met hen overleggen."

Bron: De Standaard, www.nieuws.be

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen