< Terug naar overzicht

Verpleegkundig specialisten verenigd

Verpleegkundig specialisten verenigen zich in de beroepsvereniging ‘Belgische Vereniging Verpleegkundig Specialisten’ (BVVS). De lancering van de beroepsvereniging gebeurde op 18 april 2016.

Verpleegkundig specialisten zijn als beroepsgroep nog maar beperkt aanwezig in de gezondheidszorg. Daarom is de kerndoelstelling van de BVVS om het functie- en competentieprofiel duidelijk te omschrijven. Bovendien streeft de BVVS ernaar om de bijhorende bevoegdheden en titel vast te leggen in een wetgevend kader.

De BVVS stelt zich ook tot doel om de rol en de meerwaarde van de verpleegkundig specialisten te verduidelijken op verschillende niveaus: ten aanzien van patiënten, verpleegkundigen en andere zorgverleners, universiteiten en opleidingsinstituten, en tegenover de overheid. Ten slotte willen de verpleegkundig specialisten elkaar ondersteunen in hun innovatieve rol om aan de nood van de toekomstige zorg in België te beantwoorden.

Verpleegkundig specialisten zijn academische opgeleide klinische experts, werkzaam in verschillende domeinen van de gezondheidszorg. Ze bieden een antwoord op de vraag naar specifieke klinische expertise en coördinatie van complexe zorg.

De functie verpleegkundig specialist is internationaal een gekende zorgprofessional, in het Belgisch zorglandschap is het echter een vrij jonge beroepsgroep. De verpleegkundig specialist is voor de toekomst een belangrijke schakel in het verhaal van functie- en taakdifferentiatie. De BVVS wil deze beroepsgroep ondersteunen en meer zichtbaar maken.

Bron: UZA

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen