< Terug naar overzicht

Verpleegkundige is 'recessieproof'

Verpleegkundigen hebben een van de beste beroepen in deze tijden van economische crisis. Dat stelt althans het Amerikaanse tijdschrift US News.

US News ging op zoek naar loopbaanopties met toekomst en hield daarbij rekening met vier criteria: het moesten banen zijn die liefst zoveel mogelijk voldoening schenken, waar zo weinig mogelijk opleiding voor nodig is, die het meeste aanzien bieden en het best betalen.
Wellicht door de vergrijzing zijn heel wat geselecteerde jobs te situeren in de medische hoek. Verpleegkundige is een van die beroepen die 'recessieproof' is. Dat geldt ook voor van nurse practitioners, doktersassistenten, fysiotherapeuten en technici die kunnen omgaan met de steeds ingewikkelder medische apparatuur.
In de lijst komen overigens ook kapsters, ambtenaren, schoolpsychologen en dierenartsen voor.
Blijkbaar zoekt de huidige generatie iets anders in het werk dan zowat tien jaar geleden. Toen ging het vooral om creativiteit, flexibiliteit of loopbaanperspectief. Nu zoekt men een job die zekerheid biedt. Precies dat is uiteraard moeilijk te vinden in tijden van werkloosheid, outsourcing en economische crisis.
In de lijst van jobs die stabiliteit bieden, krijgt de verpleegkundige de eerste plaats. Mensen worden immers ziek ongeacht de economische toestand, deze job kent geen outsourcing en babyboomers worden almaar ouder. Bovendien is er toch enig loopbaanperspectief door de toenemende specialisaties. Als mogelijke nadelen worden genoemd: nacht- en weekenddiensten, burn-out, rugproblemen en mogelijke blootstelling aan besmettelijke ziekten.

Bron: Het Nieuwsblad, US News

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen