< Terug naar overzicht

Verpleegkundigen gezocht voor 'grieppool' in Nederland

Omdat zorginstellingen mogelijk te kampen krijgen met een personeelsuitval van 30 tot 50 procent als gevolg van de Mexicaanse griep, startten twee Nederlandse vacaturesites een 'grieppool'.

De Nederlandse vacaturesites MedJob en Zorgwerk Uitzendbureau hebben de handen ineengeslagen om een speciale pool van zorgpersoneel op te zetten. Zorginstellingen kunnen bij personeelstekorten terugvallen op deze grieppool. Iedereen die werkzaam is in de zorgsector en bereid is een paar uurtjes extra te werken, kan zich aanmelden via de website www.grieppool.nl.
Ook ex-werknemers uit de zorg zoals gepensioneerden kunnen waardevol zijn om zorginstellingen, die door extreme uitval worden getroffen, draaiende te houden.
Naar aanleiding van het bericht over de grieppool hield de Nederlandse site www.nursing.nl een online peiling over de bereidwilligheid van verpleegkundigen om een personeelstekort tijdens de Mexicaanse griep mee op te vangen. Bijna 400 bezoekers van de site reageerden: 43 procent van de stemmers toonde zich bereid mee te werken. De initiatiefnemers van de grieppoolsite zien dit resultaat weerspiegeld in de tientallen aanmeldingen die nog steeds zouden binnenstromen.
Toch is niet iedereen bereid om extra uren te draaien in andere zorginstellingen: 40 procent van de stemmers op www.nursing.nl denkt er niet aan zich in te schrijven voor de grieppool. Zij zeggen (meer dan) genoeg te hebben aan hun eigen werk en willen ook wel eens een dagje vrij. Die vrije uren en dagen zouden trouwens nuttig kunnen zijn om de nodige weerstand op te bouwen tegen seizoensgebonden infecties.

Bron: Nursing

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen