< Terug naar overzicht

Verpleegkundigen hebben geen recht meer op opleidingscheques

Sinds 1 maart 2015 hebben verpleegkundigen geen recht meer op opleidingscheques, tenzij in het kader van een persoonlijk ontwikkelingsplan.

Sinds 1 maart 2015 is de toegang tot opleidingscheques beperkt en komen hoogopgeleiden amper nog in aanmerking. Hooggeschoolden kunnen enkel nog opleidingscheques aanvragen voor opleidingen die expliciet vermeld staan in het persoonlijk ontwikkelingsplan dat ze opmaakten tijdens hun loopbaanbegeleiding.

Wie als werknemer een opleiding volgt, kan bij de Vlaamse overheid cheques aanvragen. De overheid betaalt de helft terug, met een maximum van 250 euro per kalenderjaar. In het Vlaams regeerakkoord is afgesproken om het systeem van opleidingscheques terug te schroeven en het budget terug te brengen van 8,6 miljoen naar 6 miljoen euro per jaar.

De Vlaamse overheid beperkt daarom de toegang tot opleidingscheques voor hoogopgeleiden. Volgens de nieuwe regelgeving is iemand hoogopgeleid als hij hogere studies heeft afgerond, zoals studies die leiden tot het diploma van bachelor of hoger onderwijs, een lerarenopleiding, een getuigschrift voor pedagogische beroepsbekwaamheid en studies in het hoger onderwijs ingericht door het onderwijs voor sociale promotie.

Concreet betekent dit dat verpleegkundigen, zowel met een HBO5-, een bachelor of een masterdiploma, hooggeschoold zijn.

Bron: www.nvkvv.be

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen