< Terug naar overzicht

Verpleegkundigen houden bed-estafette in vier steden

Op 12 mei 2010, de internationale dag van de verpleegkunde, vond op vier locaties in de regio Waas en Dender een sportief en ludiek evenement plaats om het beroep van verpleegkundige op een speelse manier in de kijker te zetten.

Hoofdmoot van het programma was een bed-estafette, waarbij verpleegkundigen en studenten verpleegkunde in een vrolijke optocht met een bed op stap gaan door de straten van Aalst, Dendermonde, Lokeren en Sint-Niklaas.

In Aalst was er daarnaast een ontbijthappening aan de secundaire scholen; in Dendermonde een Ros-aperitiefhappening en in Lokeren een muzikaal event. De slothappening vond plaats in Sint-Niklaas met onder meer een zumbasessie, een menselijke ketting rond de Grote Markt en een ballonvaart.

De organisatoren van dit initiatief zijn 33 zorginstellingen die sinds 2009 campagne voeren om de studie en het beroep van verpleegkunde te promoten bij de jeugd. Over heel het Vlaamse land kampen zorginstellingen immers met een tekort aan verpleegkundigen.

De campagne wil jongeren informeren en warm maken voor verpleegkunde, een beroep met een hoge arbeidstevredenheid, brede keuzemogelijkheden en uitstekende carrièreperspectieven.

De campagne startte in 2009 met een professionele fotoshoot van 100 verpleegkundigen. Intussen is ook de campagnesite online (www.hetzitinjegenen.be) en is het magazine V-Spot aan een tweede druk toe op nogmaals 35.000 exemplaren. De voorbije campagne heeft zich volgens coördinator Dominique Potteau alvast vertaald in meer inschrijvingen voor verpleegkunde.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen