< Terug naar overzicht

Verpleegkundigen verliezen premie door trage administratie

Gespecialiseerde verpleegkundigen die recht hebben op een jaarlijkse aanmoedigingspremie, dreigen die dit jaar te mislopen, omdat de administratie van de FOD Volksgezondheid de dossiers te traag beheert. Zorgnet Vlaanderen denkt aan juridische stappen als er geen oplossing komt.

De extra premie is bestemd voor verpleegkundigen die zich specialiseerden in oncologie, geriatrie, spoeddienst of intensieve zorgen. De regeling werd in 2009 door de minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx opgezet om het beroep aantrekkelijker te maken.

De bijdragen variƫren tussen 1100 en 3350 euro bruto per jaar, afhankelijk van de specialisatie en het aantal werkuren van de verpleegkundigen. Ambtenaren van de FOD Volksgezondheid moeten hun dossier goedkeuren. Voor een definitieve goedkeuring rekent de FOD op vijf maanden. De premie wordt normaal samen met het loon van september gestort. Vorig jaar gebeurde dat een eerste keer.

"Door gebrek aan mankracht lopen de erkenningen vertraging op, waardoor een hoop verpleegkundigen nog geen cent van de premie heeft gezien. Bijkomend probleem is dat de premie niet met terugwerkende kracht werkt", aldus Tarsi Windey van Zorgnet Vlaanderen. De koepelorganisatie aanvaardt niet dat verpleegkundigen een deel van hun loon moeten afstaan door organisatorische problemen of procedures die de FOD zelf in het leven heeft geroepen, en dreigt met juridische stappen.

Bron: De Morgen, De Standaard

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen