< Terug naar overzicht

Verplegend personeel staakt op 30 april

Op 30 april, daags voor het vier dagen lange weekend van 1 mei, legt het verplegend personeel van ziekenhuizen, rusthuizen en de thuisverpleging het werk neer.

Begin deze week hebben de vakbonden van het verplegend personeel in de verzorgingssector een stakingsaanzegging ingediend voor woensdag 30 april om te betogen tegen het schrijnende personeelstekort.

Volgens Daniël Devos van de koepel van christelijke ziekenhuizen betekent de staking een ramp voor patiënten. Vijf dagen zondagsdienst maken het immers moeilijk om behandelingen als nierdialyse of chemokuren te plannen. “De bonden zetten de gezondheid van de patiënten op het spel”, zegt Devos aan de krant De Morgen.

Maar vakbondsleider Mark Selleslach van de christelijke bond LBC noemt de reactie van Devos totaal overtrokken. “De kritiek op onze actie slaat nergens op. We dienden alleen een stakingsaanzegging in om te kunnen betogen. In alle ziekenhuizen en rusthuizen worden afspraken gemaakt over wie gemist kan worden en wie niet. De patiënten zullen nauwelijks hinder ondervinden”, maakt Selleslach zich sterk.


Bron: De Morgen

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen