< Terug naar overzicht

Vierde campagne handhygiëne ziekenhuizen gelanceerd

De FOD Volksgezondheid lanceerde in Brussel de vierde editie van de nationale campagne voor handhygiëne in ziekenhuizen. Met de sensibiliseringscampagne 'U bent in goede handen' willen de organisatoren het aantal ziekenhuisinfecties nog aanzienlijk doen dalen.

De vorige edities van de campagne liepen in 2005, 2006 en 2009. De huidige campagne duurt een maand en legt de nadruk op zowel artsen als patiënten. Artsen zijn immers sleutelfiguren omdat ze een rolmodel vormen in hun zorginstelling. Patiënten kunnen dan weer het personeel aanspreken om hun handen te ontsmetten voor ze hen verzorgen.

Van de algemene ziekenhuizen neemt dit jaar 89 procent deel aan de campagne, tegenover 97 procent de vorige jaren. Ook 77 procent van de zogenaamde chronische ziekenhuizen en 71 procent van de psychiatrische ziekenhuis doen mee.

In de deelnemende ziekenhuizen wordt lesmateriaal zoals affiches, flyers of gadgets aangeboden aan zorgverleners en patiënten. Daarin wordt onder meer uitleg gegeven over de noodzaak van een goede handhygiëne. Zo daalde het aantal gevallen van de ziekenhuisbacterie MRSA van 3,6 op 1000 begin 2004 naar 1,4 op 1000 eind 2009.

Bron: www.knack.be

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen