< Terug naar overzicht

Virga Jesseziekenhuis vrijgesproken na val patiënte

Voor de rechter in beroep is het Virga Jesseziekenhuis niet verantwoordelijk voor de val van een patiënte uit een raam.

Het Virga Jesseziekenhuis in Hasselt (nu gefusioneerd tot Jessa Ziekenhuis) en twee verpleegsters zijn niet verantwoordelijk voor de val van een patiënte uit een raam. Ze werden door het hof van beroep in Antwerpen vrijgesproken voor het onopzettelijk toebrengen van slagen en verwondingen door een gebrek aan voorzorg. In eerste aanleg had het ziekenhuis nog een boete van 2750 euro gekregen.
De nu 51-jarige vrouw uit Herk-de-Stad was in september 2003 aan het herstellen van een hartoperatie op intensieve zorgen. Ze was erg verward, kroop uit haar bed en opende het onvergrendelde raam. De vrouw klom over de rand en viel van de tweede verdieping naar beneden. Haar val werd gebroken door een afdak, maar ze raakte wel gewond aan de voet, knie en wervelkolom.
In tegenstelling tot de rechter in eerste aanleg oordeelde het hof van beroep dat het niet bewezen is dat het ziekenhuis niet adequaat had gehandeld. De verpleegsters waren in eerste aanleg al vrijgesproken. Door de vrijspraak kan de patiënte geen aanspraak meer maken op een schadevergoeding. Ze had van de eerste rechter nog 1500 euro gekregen.

Bron: De Standaard

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen