< Terug naar overzicht

Vlaamse Academie voor Zorg en Welzijn gaat van start

Om het tekort aan verpleegkundigen op te vangen, richt de Katholieke Hogeschool Limburg samen met de VDAB en andere partners de Vlaamse Academie voor Zorg en Welzijn op. De academie zoekt mensen met talent om verpleegkundige te worden.

In september 2008 gaat de eerste vestiging van de Vlaamse Academie voor Zorg en Welzijn in Genk van start. De rest van Vlaanderen volgt daarna. Hiervoor worden geen nieuwe scholen gebouwd. De academie wordt een aanspreekpunt voor mensen die talent hebben voor verpleegkunde, maar het diploma daarvoor niet hebben. Dat kunnen werklozen zijn, maar ook personen die al in een zorginstelling werken. Op basis van de individuele situatie gaat de academie op zoek naar het traject dat het meest geschikt is om het diploma te behalen, bijvoorbeeld door een combinatie van deeltijds werken en deeltijds leren.

Bedoeling is het potentieel aan werkkrachten te zoeken en te begeleiden als oplossing voor het tekort aan verpleegkundigen. Daarom zal de academie niet alleen de kandidaten die zich aanmelden, screenen en op weg helpen, maar ook zelf actief op zoek gaan naar geïnteresseerden. Werkveld en onderwijs zouden daarbij nauwer met elkaar samenwerken.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen