< Terug naar overzicht

Vlaamse ministers zetten in op economisch potentieel zorgsector

Flanders' Care, het vroegere Vlaanderen Medisch Centrum, is een van de doorbraken van het actieplan Vlaanderen in Actie. Het project voor innovatieve zorg komt nu in een stroomversnelling en verschillende beleidsmaatregelen zijn al klaar voor uitvoering.

Het project is een samenwerking van de kabinetten Welzijn, Innovatie en Economie. De ministers Jo Vandeurzen, Ingrid Lieten en Kris Peeters stelden begin juli Flanders' Care voor aan het werkveld. Zij willen ondernemers stimuleren om innovatieve medisch-technologische producten en diensten te ontwikkelen die de patiënt ten goede komen en tegelijkertijd bijdragen aan de transformatie van de Vlaamse industrie.

Daarvoor zet de Vlaamse regering in op kruisbestuivingen tussen zorginstellingen, kenniscentra, zorgprofessionals en ondernemers. De ministers kijken in de eerste plaats naar vernieuwing in de domeinen waar de Vlaamse overheid bevoegd is, bijvoorbeeld preventie en thuiszorg.

Concreet zal Flanders' Care vanaf 1 oktober in samenwerking met het Agentschap Ondernemen, het IWT en Flanders Investment and Trade zorginstellingen, onderzoekers en bedrijven doorverwijzen naar de juiste ondersteuning. Voor jonge bedrijven die innovatieve producten voor de zorgsector willen ontwikkelen, stelt de Vlaamse regering 20 miljoen investeringssteun ter beschikking via de Participatie Maatschappij Vlaanderen.

Ook zorginstellingen worden aangemoedigd hierin te participeren via samenwerkingen met bedrijven. Om de innovatieve producten internationaal in de etalage te zetten organiseert Flanders' Care in 2014 een internationaal event over technologie en zorg. Een zorgvernieuwingsplatform zal de ministers blijven adviseren over te ondernemen acties.

Op www.flanderscare.be leest u alles over hoe de Vlaamse regering de medisch-technologische knowhow tot bij de Vlaamse patiënten en op de buitenlandse markten wil krijgen.

Bron: www.verso-net.be, www.flanderscare.be

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen