< Terug naar overzicht

Vlaamse ‘springplankbedrijven’ bekend

Welke ondernemingen slagen er in talentvolle jongeren klaar te stomen voor een functie aan de top? Vacature vroeg het aan de selectieverantwoordelijken van meer dan 400 bedrijven en stelde een top 100 op.

Vacature en het Gentse onderzoeksbureau Insites Consulting vroegen aan de rekruteringsverantwoordelijken welke bedrijven in cv’s een cruciale rol spelen wanneer men op zoek is naar een kandidaat met een bepaald profiel. De ondervraagde HR-professionals waren vorig jaar allemaal betrokken bij de selectie van minstens één van de zes functiefamilies engineering, ICT, finance, consulting, marketing en sales. Het merendeel van de deelnemers komt uit de HR-personeelsafdeling (61%) of de algemene directie (16%). Ze hebben 6 tot 15 jaar ervaring (43%) of meer (44%). Een flink stuk van die ervaring deden ze op in rekrutering en selectie, en de meerderheid onder hen (60%) is vrouw.
Respectievelijk Atlas Copco, IBM, PricewaterhouseCoopers, Accenture, Procter & Gamble en Promedia geven de carrière van jongeren de ideale stimulans. Zij worden gevolgd door Barco, Microsoft, Deloitte (finance en consulting), Unilever en Masterfoods. Deze springplankbedrijven investeren allemaal heel sterk in opleiding en vorming van medewerkers.
De helft van de respondenten hecht veel belang aan de juiste opleiding en de vorige werkgevers. De HR-medewerkers laten de ‘vorige werkgever’ zwaarder doorwegen in hun beoordeling dan de andere selectielui. Ook de meer ervaren rekruteringsverantwoordelijken houden meer rekening met vorige werkgevers. Opmerkelijk is dat activiteit in het verenigingsleven weinig indruk maakt in een cv. Ook de internationale ervaring maakt minder het verschil dan soms verondersteld wordt.
De juiste ervaring en het juiste profiel domineren een selectieprocedure, maar rekruteringsverantwoordelijken hechten ook veel belang aan een onberispelijke sollicitatiebrief. Een sollicitatiebrief zonder taalkemels weegt zelfs zwaarder door dan vorige werkgevers.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen