< Terug naar overzicht

Vlaamse zorgsector zoekt 60.000 medewerkers

De zorgsector in Vlaanderen zoekt tegen 2020 ongeveer 60.000 nieuwe medewerkers. Dat maakte Lon Holtzer, ambassadeur van de Zorgberoepen, bekend bij haar bezoek aan een woonzorgcentrum in Duffel tijdens de Dag van de Zorg.

Door de toenemende vergrijzing behoren verpleegkundigen en andere zorgberoepen tot de knelpuntberoepen. De instroom van nieuwe medewerkers bevorderen, was dan ook een belangrijk thema tijdens de Dag van de Zorg op 18 maart. De 227 instellingen die hun deuren openzetten, hoopten op deze manier nieuwe medewerkers warm te maken voor een job.

Lon Holtzer, door de Vlaamse overheid aangesteld als ambassadeur van de Zorgberoepen, bracht net als tienduizenden Vlamingen een bezoek aan enkele deelnemende instellingen. "De meest actuele cijfers stellen dat we 60.000 mensen extra zullen nodig hebben om de zorgbehoeften kwaliteitsvol in te vullen", zei Holtzer bij haar eerste stop, in woonzorgcentrum Hof van Arenberg in Duffel. "Daarbij is ook rekening gehouden met de uitstroom, onder andere door pensionering. Het gaat zeker niet alleen om verpleegkundigen, maar ook om verzorgenden en zorgkundigen, die eveneens een belangrijke schakel vormen in het welzijnsproces. In de cijfers zijn ook andere welzijnswerkers opgenomen, zoals medewerkers van de kinderopvang of de gehandicaptenzorg."

Lon Holtzer benadrukte eveneens dat de instroom bevorderd kan worden door kandidaat-werknemers de innovatieve zorgmethodes live te laten ontdekken.

Bron: Het Nieuwsblad, De Morgen

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen