< Terug naar overzicht

Vragen en adviezen aan Onkelinx

Enkele koepelorganisaties in de zorgsector richtten zich onlangs tot minister Laurette Onkelinx, federaal minister van Volksgezondheid, met vragen en adviezen naar aanleiding van haar Meerjarenplan voor de Verpleegkunde.

Op dit moment kunnen enkel verpleegkundigen tewerkgesteld in een afdeling acute geriatrie een BBT (bijzondere beroepstitel) of BBK (bijzondere beroepsbekwaamheid) Geriatrie aanvragen indien ze aan de voorwaarden van opleiding en tewerkstellingsduur voldoen. Het Nationaal Verbond van Katholieke Vlaamse Verpleegkundige Vroedvrouwen (NVKVV) en de Algemene Unie van Verpleegkundigen van België (AUVB) zouden deze voorwaarden graag uitgebreid zien tot verpleegkundigen tewerkgesteld in de RVT’s. Daarom schreef de AUVB een brief met motivatie naar minister Onkelinx om een aanpassing van de ministeriële besluiten te vragen.
Daarnaast vraagt de werkgroep Thuisverpleegkundigen van het NVKVV om deze erkenning ook uit te breiden naar verpleegkundigen tewerkgesteld in de thuisverpleging.
De Nationale Raad voor de Verpleegkunde (NRV) heeft punt voor punt advies gegeven over de voorstellen die minister Onkelinx formuleerde in haar Meerjarenplan voor de Verpleegkunde. Als eerste actie wil de minister een grootschalige promotiecampagne voeren om het beroep van verpleegkundige te promoten. Promotie is prima en moet, maar aan de minister werd gevraagd of het niet mogelijk is om de bestaande acties in de verschillende regio’s te ondersteunen. Steun verlenen aan de reeds geplande campagnes in sommige provincies zou zelfs wellicht minder duur uitvallen.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen