< Terug naar overzicht

Vroedvrouwen mogen ook op afdelingen gynaecologie werken

Een uitbreiding van de afdelingen waar vroedvrouwen - die afstuderen na 2014 - mogen werken, is goedgekeurd in de Nationale Raad voor de Verpleegkunde.

De Programmawet van 2001 beperkte het werkdomein van de vroedvrouwen. Het uitvoeren van verpleegkundige handelingen door vroedvrouwen werd ingeperkt tot het geheel van het zorgprogramma Verloskunde, de diensten voor niet-intensieve neonatologie en de diensten voor fertiliteit. De Programmawet 2002 herriep deze bepalingen, waardoor de invoering ervan uitgesteld werd.

Ondertussen ijverde de Unie van Vlaamse Vroedvrouwen voor een uitbreiding van dat toekomstige werkdomein van de vroedvrouwen. Zij stelde de Nationale Raad voor de Verpleegkunde voor om ook de intensieve neonatologie en de afdelingen voor gynaecologie bij het werkdomein van de vroedvrouwen te voegen. De NRV gaat akkoord met die uitbreiding.

De beperking van het werkdomein van de vroedvrouwen zal gelden voor die vroedvrouwen die hun diploma behalen na 30 september 2014. Het voorstel tot aanpassing van het KB nr. 78, de wet op de gezondheidszorgberoepen, kan echter niet bekrachtigd worden zolang de regering nog in lopende zaken is.

Bron: NVKVV

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen