< Terug naar overzicht

Waarom hebben bedrijven meer aandacht voor ijsberen dan voor werknemers?

“Why are polar bears or even milk jugs more important than people, not only in terms of research attention, but also as a focus of company initiatives?”

Dat citaat stamt van Jeffrey Pfeffer, professor Organisational Behavior aan Stanford University. In een artikel in The Academy of Management Perspectives stipte hij eerst aan dat een simpele Google-search de scheefgegroeide verhouding tussen de drie P’s meteen weergeeft: ‘ecological sustainability’ geeft 586.000 resultaten en amper ‘human sustainability’ 47.800.

Ondertussen herhaalde hij de opmerking ook buiten academische kringen, onder meer bij Bloomberg/BusinessWeek en het wordt ook besproken in de rubriek Visie over 'duurzaam HRM' en in het interview met Jeffrey Pfeffer in HR Square van juni.

Op dinsdag 24 september 2013 geeft de Amerikaanse professor Jeffrey Pfeffer, één van de meest gerenommeerde HR-managementdenkers, een exclusieve en extra uitgebreide masterclass in Brussel. Op vraag van HR Square heeft hij het over de ‘return on investment’ in medewerkers. Met bewijzen, berekeningen, voorbeelden én tips.

Pfeffer brak internationaal door met ‘Competitive Advantage Through People’. De boodschap: de concurrentiekracht wordt niet meer bepaald door grondstoffen, markten en kapitaal, het verschil wordt nu gemaakt door innovatievermogen, kennis én productiviteit. De sleutel ligt bij uw medewerkers en dus bij HRM.

Tijdens de masterclass legt Pfeffer uit hoe u die sleutel concreet kunt benutten. Ook als u denkt dat u zich ‘eigenlijk’ geen degelijk HR-beleid kunt veroorloven in deze hoogst onzekere tijden. De tips en cases worden vergezeld van lessen in evidence-based management. No-nonsense.

Alle info en inschrijvingen: www.hrsquare.be.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen