< Terug naar overzicht

Website zorgkwaliteit.be toont patiënten resultaten kwaliteitsmetingen ziekenhuis

Sinds begin juni kunnen patiënten de resultaten van kwaliteitsmetingen in de meeste erkende Vlaamse ziekenhuizen raadplegen.

Vlaams minister voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen lanceerde op 4 juni de website zorgkwaliteit.be. Op deze website staan de resultaten van kwaliteitsmetingen in de meeste erkende Vlaamse ziekenhuizen. De bezoeker vindt er per ziekenhuis cijfers over borstkanker en de ervaringen van patiënten in het ziekenhuis. Hij kan ziekenhuizen onderling ook makkelijk vergelijken.

“Op deze website kunnen patiënten én zorgverleners zeer duidelijk de resultaten terugvinden van de kwaliteitsindicatoren die in onze Vlaamse ziekenhuizen gemeten worden”, zegt Vandeurzen. “Deze informatie helpt een patiënt, in overleg met zijn arts, een overwogen keuze te maken voor een bepaald ziekenhuis.”

In de komende maanden en jaren zal de website aangevuld worden met meer cijfers. Dit jaar worden onder andere nog indicatoren over handhygiëne en geneesmiddelenvoorschriften verwacht.

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen