< Terug naar overzicht

Weinig afspraken over extralegale voordelen

Over het gebruik van extralegale voordelen bestaat in kmo’s veel onduidelijkheid. Meer dan de helft van de werkgevers (52%) zegt met de werknemers geen afspraken te hebben gemaakt over het gsm-gebruik en een kwart (25%) zegt zelfs nooit een regeling over de bedrijfswagen te hebben opgesteld.

SD Worx komt tot deze vaststelling na een enquête bij meer dan 500 kmo’s (20 tot 100 werknemers). Het sociaal secretariaat besluit dat een aantal extralegale voordelen al ver ingeburgerd zijn in de kmo: 73% van de werkgevers stelt een gsm ter beschikking, 63% gunt personeelsleden een bedrijfswagen en 50% laat zijn medewerkers gebruik maken van een internetaansluiting en e-mailverkeer. Ook laptops en bedrijfskleding worden vaak vrijgegeven.

De veelvuldige toepassing van deze extralegale voordelen noopt de werkgever blijkbaar niet tot een uitgelijnd beleid of heldere afspraken hieromtrent. Niet alleen voor gsm en bedrijfswagen ontbreken er punctuele richtlijnen. Het is bij de helft van de respondenten ook onduidelijk wat kan en niet kan in het gebruik van arbeidsgereedschap, internet en e-mail, portable en bedrijfskleding. Vele werkgevers (50%) nemen ook probleemloos de kosten van gespecialiseerde opleidingen op zich, maar in 65% van de gevallen worden er geen afspraken gemaakt over de opleidingskosten in geval de werknemer het bedrijf na afronding van de opleiding verlaat.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen