< Terug naar overzicht

Weinig allochtonen op federale kabinetten

Amper 3,9% van de federale kabinetsmedewerkers heeft een niet-Belgische achtergrond. Dat berekende Kamerlid Annelies Storms (Spirit) nadat ze hierover na een parlementaire vraag cijfers had verkregen van bijna alle kabinetten.

Storms kreeg antwoord van alle federale kabinetten, op die van minister van Sociale Zaken Rudy Demotte (PS) en minister van Ambtenarenzaken Christian Dupont (PS) na. De 21 overige ministers en staatssecretarissen blijken samen amper 29 allochtonen in dienst te hebben, waarvan er tien op het kabinet van minister van Justitie Laurette Onkelinx (PS) werken. Het zijn voor de gehele PS (Demotte en Dupont buiten beschouwing gelaten) meteen de enige tien allochtone cabinetards, op een totaal van 234. De VLD heeft in totaal zes allochtonen in dienst, de MR één op 164, de sp.a negen op 196 en Spirit drie op 31.

Volgens Storms is het hoog tijd voor een diversiteitbeleid: “Niet alleen in de ambtenarij maar ook bij de beleidsmedewerkers. We pleiten voor quota. Het is ook belangrijk dat allochtonen niet enkel op allochtone thema’s werken, maar zich over alle onderwerpen buigen. Een andere visie leidt tot andere inzichten.”

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen