< Terug naar overzicht

Werkenden hebben het te druk om ziek te worden

Omwille van de werkdruk stellen werknemers een bezoek aan hun arts uit, waardoor ze ernstige gezondheidsproblemen riskeren.

Ten gevolge van hoge werkdruk en lange werkweken stellen werknemers een bezoekje aan de huisarts steeds vaker uit, zelfs als ze ernstige klachten hebben. Met dit uitstelgedrag riskeren ze echter langdurige gezondheidsproblemen. Dit blijkt uit onderzoek van de Britse verzekeringsmaatschappij More Than. Meer dan twee op vijf respondenten vinden dat ze het te druk hebben om naar een arts te gaan, gemaakte afspraken vaak afzeggen uit tijdsoverwegingen of klachten ‘opsparen’ om maar één keer naar de arts te hoeven. De onderzoekers waarschuwen dat dit recepten zijn voor grote gezondheidsproblemen op lange termijn.
Voorts blijkt dat ongeveer 13% de arts helemaal overslaat en alleen medisch advies inwint via andere kanalen, zoals medische advieslijnen of de apotheek. Eén op tien vrouwen vertrouwt zelfs volledig op zelfdiagnose en advies van vrienden en familie.
Dit fenomeen duikt overigens niet alleen op bij werknemers. Ook eigenaars van kmo’s verwaarlozen hun gezondheid omwille van de werkdruk. Deze workaholics laten de zaak voorgaan op hun gezondheid: 44% van de ondervraagde Britse ondernemers zegt een doktersafspraak af omdat er op de zaak nog te veel te doen is. Een op tien vrouwelijke ondernemers werkt liever verder dan dokteradvies in te winnen. Die levenswijze heeft natuurlijk ook gevolgen voor de fitheid van de ondernemers. Een op vijf geeft toe nooit aan lichaamsbeweging te doen, ook al zijn ze lid van een fitnessclub.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen