< Terug naar overzicht

Werknemers in Nederlandse geestelijke gezondheidszorg zijn tevreden

Het Nederlandse onderzoeksbureau Effectory peilde naar de tevredenheid van werknemers in de Nederlandse geestelijke gezondheids- en verslavingszorg. De werknemers gaven een score van 7,2 wat betreft algemene tevredenheid over hun werk.

Van januari tot november 2007 voerde Effectory een tevredenheidsonderzoek in 45 instellingen en onder bijna 20.000 respondenten in de Nederlandse geestelijke gezondheids- en verslavingszorg. Deze werknemers scoren met hun dikke voldoende net iets boven het Nederlandse landelijk gemiddelde van 7,1. Positief vinden de personeelsleden de inhoud van het werk en de samenwerking. Minder positief spreken ze over de coachende eigenschappen van leidinggevenden en de kwaliteit van de facilitaire voorzieningen. Er blijkt bij de geestelijke gezondheidszorgmedewerkers weinig verband te bestaan tussen algemene tevredenheid en tevredenheid over beloning.
(Bron: GGZ Nederland en ANP)

Alle informatie over tevredenheidsonderzoeken bij werknemers in de geestelijke gezondheidszorg in ons land is welkom bij de HR Square-redactie: Daan Nelen, tel. 053/60.56.74, daan@hrsquare.be

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen