< Terug naar overzicht

Werknemers in privésector meer tevreden

Werknemers in de profitsector zijn meer tevreden met hun werk dan mensen die in de non-profitsector actief zijn. Dat concludeert een Nederlands studiebureau na een onderzoek bij vijftienduizend werknemers.

Het Nederlandse studiebureau SatisAction, gespecialiseerd in werktevredenheidsonderzoek, ondervroeg afgelopen jaar 14.498 medewerkers afkomstig uit 71 organisaties in de profit en non-profit.

Medewerkers in de profit zijn over de gehele linie significant meer tevreden dan medewerkers in de non-profit. Zij beoordelen hun werktevredenheid met een gemiddeld rapportcijfer van 7,5. Binnen de non-profit is dit een 7,2.

Dit verschil zou voor een groot stuk te wijten zijn aan het feit dat medewerkers in de profit meer voldoening halen uit hun werk dan non-profitmedewerkers. Ook de werksfeer en het contact met directe collega’s ervaren zij als plezieriger. Ten opzichte van non-profitmedewerkers kunnen profitmedewerkers meer zelf bepalen hoe zij hun werk aanpakken en hebben zij meer invloed op het werktempo. Ook ervaren zij een lagere werkdruk.

Nog een verschil tussen de profitsector en de non-profitsector is het verschil in doorgroeimogelijkheden. Ruim de helft van de profitmedewerkers ervaart voldoende mogelijkheden om hogerop te komen. In de non-profit is dit slechts een derde.


(Bron: P&O Actueel)

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen